Over Bianca

Namaste!

Mijn naam is Bianca en ik neem tijdens Lotte haar zwangerschapsverlof de Yoga lessen over. Ik ben met Lotte in contact gekomen via een gemeenschappelijk kennis/vriendin in Tasmanië, erg leuk hoe zij ons verbonden heeft!

In 2014 ben ik in Nepal voor het eerst in aanraking gekomen met Yoga. Ik had een poosje vrijwilligerswerk gedaan op een basisschool en na een poosje rondtrekken door het land besloot ik te eindigen met een weekend in een Yoga retreat. Dit centrum introduceerde mij Yoga & Ayurveda en sindsdien heb ik het niet meer losgelaten. In dat weekend merkte ik dat ik tot rust kwam en dat ik stil werd van binnen in het midden van al mijn gedachtes. Ook kwam ik thuis in mijn lichaam.

Terug in Nederland heb ik Yoga vrij snel opgepakt en dit heeft mij door een burn-out heen geholpen. Waar ik eerst nog veel bezig was met de houdingen goed uitvoeren, merkte ik ook dat ik weer stil werd en dat ik soms nergens aan dacht. Ik was alleen maar aan het ‘zijn’. Ik voelde me gegrond, ontspannen en rustig na een Yoga les. Elke les kwam ik steeds meer thuis in mijn lijf om te voelen wat er binnenin mij leeft.

Uiteindelijk heb ik besloten mijn backpack te pakken en ben ik naar Bali vertrokken voor een Yoga opleiding. In deze opleiding maakte ik kennis met de ademhaling en hoe belangrijk dat is. In deze opleiding leerde ik hoe onze ademhaling zoveel vertelt over hoe we ons voelen en hoe we met onze ademhaling onze gemoedstoestand kunnen beïnvloeden.

Een halfjaar later ben ik naar India gegaan voor een tweede Yoga opleiding, deze specialiseerde zich in Kundalini en Chakras. De kennis die ik hieruit verkreeg was waanzinnig en India was een hele ervaring op zich. Daarna vloog ik door naar Australië, waar ik ruim een jaar woonde. Hier gaf ik wekelijks 2 – 4 lessen in Hatha en Yin yoga. Dit was een periode waar ik onwijs dankbaar voor ben en waarin ik echt ontdekte hoe erg ik geniet van het lesgeven! Begin december kwam ik terug in Nederland en ik ben alweer begonnen met lesgeven. Ik ben erg blij met deze kans bij Lotte, om haar lessen over te nemen!

In mijn lessen zal de aandacht liggen bij de ademhaling en ontspanning zodat we kunnen observeren wat we voelen bij onszelf van binnen. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten en om de lessen te verzorgen!

Warme groet,
Bianca

[email protected]