Duurzaamheid

Ik doe mijn best om bewust en duurzaam om te gaan met alles wat ik nodig heb om mijn praktijk te runnen. Een paar voorbeelden:

Al het textiel wat ik en de kappers gebruiken komt van Neweco. De handdoeken zijn zeer ecologisch verantwoord, er passen tot wel tweemaal zoveel handdoeken in een wasmachine en dankzij de snelle droogtijd van het microvezel textiel bespaar je al snel tot 50% energie op de wasbeurten. De microvezel massagehanddoeken worden bovendien aanbevolen voor mensen met (huid) allergieën. Ook komen al onze schoonmaakartikelen en schoonmaakmiddelen hier vandaan.

Wij draaien heel wat wasjes. De wasmachine en droger zijn van een A-label voorzien en we draaien uitsluitend op het eco wasprogramma. Het wasmiddel dat we gebruiken is van Seepje. Seepje is het 100% plantaardige en fairtrade wasmiddel uit Nepal. Dit Eerlijke wassen doen we op basis van de vrucht van de Nepalese Sapindus mukorossi. De Producten van Seepje zijn bij ons te koop!

De massageolie die ik gebruik is van Pura Total. Pura Total is een bedrijf met een passie voor zuiver en puur. Zij leveren een selecte keuze aan natuurlijke oliën, was, butters en meer. De producten zijn niet op dieren getest, vrij van parabenen en andere conserveringsmiddelen en vrij van synthetische ingrediënten. Ik gebruik meestal de amandelolie, voor degenen die daar niet tegen kunnen (bv. bij notenallergie) gebruik ik de abrikozenolie van Pura Total.