Massage en Yoga

Al meer dan acht jaar verdiep ik mij in de kunst van het ontspannen. Deze ontspanning heb ik gevonden in massage en later ook in de yoga.

Het doel van massage is meer ontspanning bereiken zodat je zo relaxed mogelijk van de massagetafel stapt. Zeker een ontspanningsmassage is vrij passief, voor de ontvanger althans. De masseur zorgt dat je lichaam steeds beter ontspant, door vastzittende spieren los te maken, knopen en afvalstoffen uit je spieren te masseren, en verkleefd bindweefsel weer soepel te maken. Je aandacht komt steeds meer uit je hoofd en meer in je lichaam, waardoor je geest net zo goed ontspant als je lijf.

Bij een deep tissue massage moet je iets meer werken, zeker als je erg vast zit of veel spanning ervaart. En dat is vaak dan ook de rede om voor deze behandeling te kiezen. De massage kan dan vrij intens aanvoelen waardoor het meer moeite kost om de druk en ontspanning toe te laten. Je kunt goed meewerken door rustig door te ademen op de meest intense momenten, je aandacht erbij te houden en actief proberen los te laten.

In de yoga ben je zelf actief bezig om aan ontspanning te werken. In de yogalessen leer ik je goed te voelen wat er gebeurt in je lichaam. Je leert door middel van bewustwordingsoefeningen spanning en ontspanning in je lichaam te herkennen. De ademhaling speelt ook een grote rol in dit proces. Door het lichaamsbewustzijn en de ademhaling te combineren, kun je volledige ontspanning toelaten en vind je een algehele balans. Je leert zo uit je hoofd en in je lijf te komen met je aandacht. Je kunt jezelf hiermee helpen als je onrustig bent of in de knoop zit.

Ondanks dat ik al jaren met veel plezier mensen met lichamelijke klachten help, zie ik ze liever preventief komen. Het liefst masseer ik als behoud van een goede gezondheid.
In mijn eindscriptie van de yogaopleiding ben ik gaan onderzoeken hoe ik kan bijdragen aan een duurzamer herstel van veel voorkomende klachten. De combinatie van yoga en massage kan hiervoor een mooie oplossing bieden. Artikel lezen . Momenteel ben ik geen praktiserend yogadocent, maar wel is de yoga filosofie verweven in mijn leven en ook in al mijn behandelingen.

Door de yoga leer je jezelf te helpen en beter voor jezelf te zorgen; je leert spanning op tijd te herkennen. En zo weet je wanneer je extra hulp kunt gebruiken en wanneer je een massage moet inplannen.

Mijn advies?

Laat je eens een paar keer goed los masseren en houd de ontspanning in stand door middel van yoga en periodieke massages!

 

 reserveer direct een massage